Spaans ontbijten met pan con tomate

Ben je in Spanje, dan kan je er niet omheen. Overal wordt pan con tomate geserveerd. Dit betekent letterlijk brood met tomaat. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het is ó zó lekker!

De tomaat wordt geraspt, zodat er een soort tomatenspread overblijft. Dit wordt geserveerd met een snee toast, meestal is dit stokbrood. De echte Spanjaard eet dit met een beetje olijfolie en zout erop! Natuurlijk zijn er ontzettend veel varianten en kan je het ook met kaas of ham bestellen.

 

Van de week zat ik met een overheerlijke ´Pan con tomate’ bij La Copla.  In eerste oogopslag ziet dit tentje er een beetje ´fancy’ uit, maar dan loop je binnen en dan zie je hoe leuk het is aangekleed. Er staat een crepe en wafel kraam, kitche kroonluchters, een bank met autoremlichten en een heleboel planten. Wat gelijk opvalt als je binnenkomt is het ijs!! Wauw wat een smaken en wat ziet het er mooi uit! De crepe’s zijn hier heerlijk, ik had er een met warme chocolade besteld.. Hmmm smullen!
Het is een heel gezellig plekje met leuke hoekjes om te zitten, voor ontbijt, lunch of een lekker  drankje doen is dit een ideale plek. Wat ook nog een pluspunt is, is dat ze hier voornamelijk oude rock classics draaien, dat hoor je  niet veel in Spanje! 🙂

Ohja en ook nog een leuk feitje.. De Pan con tomate kost meestal maar rond de 80 cent/1 euro!
Meer info over deze leuke plek vind je hier.

La Copla
Calle Luciano López Ferrer 10
03650 Villena

Plaats een reactie