Over ons

Over ons

Wij zijn Lieke, Hanneke en Simone al 27 jaar zussen door dik en dun.
Het reizen naar verre landen is ons niet echt met de paplepel ingegoten. Toen we kleiner waren gingen we altijd met de tent op pad in eigen land. Later hebben we dit uitgebreid naar Frankrijk & de tent is altijd meegegaan! Wedstrijdjes ‘wie het snelste de tent op kan zetten’ zijn ons welbekend. In onze latere tienerjaren gingen we nog steeds op pad, maar dan naar de meest luxe kastelen in voornamelijk de Ardennen met alle aanhang en vrienden.De verre reizen hebben we gelukkig wel ontdekt! We hebben alleen & samen al vele plekjes op wereld gezien.

Reizen en eten gaan hand in hand. En kan op reis best wel voor een cultuurshock zorgen. Het zegt zoveel over het land en de gebruiken. Gelukkig zijn wij gek op eten! En altijd op zoek naar de leukste plekjes met de lekkerste dingen.

De zoektocht naar lekker eten kan soms een uitdaging zijn maar regelmatig val je ook gewoon met de spreekwoordelijke ‘neus in de boter’. Een groot plein in het centrum van de stad waar je heel veel keus hebt en door vele tentjes naar binnen wordt gelokt is eigenlijk het laatste waar we willen zitten. Tenzij je erg veel trek hebt in een hamburger of spaghetti bolognese! Bij lokale plekjes die niet iedereen bezoekt eet je vaak het allerlekkerst en leukst. Je hoort de verhalen van de eigenaar. Eet wat de pot schaft. Je bent echt met de lokale bevolking en niet tussen hordes vol toeristen.

Friday is my second favorite F word.

My first is food.

Definitely food.

Lieke, Hanneke & Simone

Wij hebben veel van de leuke plekjes die we hebben gevonden gedocumenteerd op deze site zodat jullie lekker met ons mee kunnen genieten! Dus ga je op reis of sta je ergens en zoek je een leuke plek voor koffie, lunch of diner . . . ? Vergeet dan niet een kijkje te nemen op Reis & Spijs.

Stuur ons een bericht