Een wirwar van trappen en gezellige hoekjes bij O’Neills

Dublin is een stad met ontzettend veel pubs. (Bijna) allemaal even leuk en met natuurlijk heerlijke Ierse bieren op de tap. Een pub die er voor ons ontzettend uitsprong is O’Neills Pub.
Het gebouw van de buitenkant is al prachtig en wekt gelijk je nieuwsgierigheid op. Je kan niet echt door de raampjes naar binnen kijken dus even naar binnen is een múst!
Zodra je binnenstapt kom je in een wirwar van trappen, verschillende ‘kamers’ met overal plekjes om te eten. Aan hoge tafels, barkrukken, lage hoekjes met banken of planken aan wand waar je aan kunt zitten.en een buffet tegen waar je U tegen zegt! De sfeer is hier heel aangenaam, er zitten mensen een biertje te drinken of uitgebreid te eten.

Als je eenmaal een plekje hebt kunnen bemachtigen (eigenlijk is het heel leuk om een plekje te moeten zoeken als het druk is, want dan kan je even alle hoeken van de zaak leuk bekijken!), mag je zelf naar de bar om een drankje te halen en nog véél leuker; naar het buffet waar het eten wordt geserveerd! Deze pub doet het allemaal niet volgens het boekje, als je hier zelf ook van houdt is dit een ontzettend leuke ervaring. Het is een beetje een speurtocht, waar ga ik zitten, waar kan ik mijn drankjes halen en hoe bestellen we het eten. Origineel of onhandig? Wij zeggen origineel, want het kan zo’n verademing zijn om even niet ‘standaard´ uit eten te gaan!

Bij het buffet zijn traditionele Ierse gerechten te krijgen, stoofschotels, lekkere eenpansgerechten. Aardappelpuree erbij en je mag nog drie bijgerechten kiezen! Lekkere groenten erbij maakt het helemaal af. De porties zijn hartstikke groot, dus kijk uit wat je allemaal kiest!
Het is voornamelijk vlees, dus voor de vegetariërs onder ons zijn er helaas niet veel opties..

Laat je verrassen in deze grote, gezellige pub en geniet van al dat lekkere eten en een goede sfeer!
Overigens kan je hier ook nog een flink Iers ontbijt bestellen!

Meer info over deze leuke plek vind je hier.

O’Neills Bar & Restaurant
2 Suffolk Street, Dublin

Plaats een reactie